ABD: İşimiz zor!

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford: “Türkiye ile yaşanan S-400 sorununa çözüm bulunacağından umutluyum ama zor bir mesele”.

Reuters Haber Ajansı'na açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı'nın 'uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu yardımcısı' Katie Wheelbarger, "S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşman bir bilgisayara bağlamazsınız; yapacağımız şey temelde bu olacak" demişti.

Dunford'a, Reuters Haber Ajansı'nın 'ABD'nin F-35 teslimatını askıya alabileceğine' dair bugün servis ettiği haber soruldu. Soruya yanıt veren Dunford, "Kararları ben vermiyorum" derken, Trump yönetimi ve Kongre'nin, S-400'ler ile F-35'lerin Türkiye'de aynı anda bulunması konusunda zorlanacağını söyledi. Dunford, "Bir çözüm bulabileceğimizi umuyoruz ama bu zorlu bir mesele" dedi.

Amerika Haberleri

PKK’nin çekilmesi, Erbil–Bağdat arasında yeni nüfuz mücadelesi başlattı
28 maddelik 'gizli Ukrayna barış planı' hakkında neler biliniyor?
İlham Ahmed: Ademi Merkeziyetçilikte Büyük Bir Israr Var
Arjen Ari mezarı başında anıldı
Kerkük’teki devlet petrol şirketinde Kürtler üst düzey görevlerden dışlanıyor