ABD heyeti ve Rojavalı yetkililer arasında görüşme

.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığına bağlı Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Gringer liderliğindeki heyet, Rakka şehrinin IŞİD'den geri alınmasının beşinci yıl dönümü vesilesiyle dün Özerk Yönetim ve Suriye Demokratik Konseyi yetkilileriyle bir araya geldi.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığına bağlı  Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Gringer liderliğindeki heyet, Rakka'nın IŞİD örgitünden kurtarılmasının beşinci yıl dönümü vesilesiyle dün Özerk Yönetim ve Suriye Demokratik Konseyi yetkilileriyle görüştü.

Temsilci Nicholas Gringer, El Rakka'daki karargahında Özerk Yönetim ile yaptığı görüşmede, "Bugün burada olmak benim için bir onurdur" ifadelerini kullandı.

Nicholas Gringer açıklamasının devamında, "Bugün Rakka'nın kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyoruz. Burada olmaktan mutluyum. Bu, IŞİD'e karşı ortaklığımızı gösteriyor ve Bölgedeki insanlara umut veriyoruz." dedi.

Rojava Özerk Yönetimi, Rakka'nın IŞİD'den kurtarılmasının beşinci yıldönümünü kutladı.

SOHR kaynakları, konuya ilişkin, "Kurtuluşu kutlamak için bir ABD heyeti ile bir Uluslararası Koalisyon ve DSG heyetinin katılımını izledi." açıklamasını paylaştı.

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
İsviçre'de referandum: Nüfusu sınırlama planı reddedildi
ABD-İran anlaşmasının detayları sızdı! İran'dan kritik nükleer kararı
Başkan Barzani, Irak Genelkurmay Başkanı Yarallah'ı Kabul Etti
Bitlis ve Muş Arasındaki İl Sınırı Yeniden Çizildi!