ABD Enerji Bakan Yardımcısı’ndan 'Kürdistan petrolü' açıklaması

.

ABD Enerji Bakan Yardımcısı Geoffrey Pyatt, “ABD, Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşılıyor. Bir an önce Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatına yeniden başlanmasını istiyoruz” dedi.

K24 muhabirinin sorusunu yanıtlayan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Geoffrey Pyatt, Kürdistan Bölgesi’nden bir an önce petrol ihracına başlanmasını istediklerini söyledi.

Erbil ile Bağdat arasındaki petrol ihracatı anlaşmasına desteğini bildiren Pyatt, Kürdistan Bölgesi'nde enerji sektöründe çok sayıda ABD şirketinin çalıştığını ifade etti.

Pyatt, “Kürdistan Bölgesi'nin bir an önce petrol ihracatına yeniden başlamasını istiyoruz. Anlaşmayı Erbil, Ankara ve Bağdat'taki büyükelçilik ve konsolosluklarımız aracılığıyla takip ediyoruz” dedi.

ABD’nin süreçteki rolüne değinen ABD’li yetkili, “Kürdistan'ın petrol ihracatını sürdürmek için Türkiye'deki ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Yeni Anayasa süreci ilk somut adımla başladı Türk Milleti mi, Türkiye halkı mı?
ABD’ye 'Tayvan modeli' çağrısı: ABD, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma desteği sağlamalı
Rubio’dan G7’ye İran mesajı: Hürmüz için daha fazla sorumluluk alın
Haşimi: IKBY’ye yönelik saldırılar bölge barışını hedefliyor
Trump, İran'a verdiği süreyi uzattı