ABD Başkan Yardımcısı Şara'yla görüştü, Sezar Yaptırımları için uyardı

ABD merkezli WSJ gazetesi, J.D. Vance’in Suriye geçici hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara ile görüştüğünü ve DSG'ye yönelik saldırıların devam etmesi halinde Sezar Yasası yaptırımlarının yeniden uygulanabileceği konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance'in Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara’yı aradığını yazdı.

İki ABD'li yetkiliye dayandırılan haberde geçici Şam hükümetinin saldırılarını 'Halep'in doğusuna, potansiyel olarak da Fırat Nehri’nin doğusuna doğru büyük ve çok yönlü' olarak planladığı kaydedildi.

Şara'ya Sezar yaptırımlarını yeninden uygulayabileceklerini söyledi

WSJ’nin 'görüşmeye yakın bir kaynağa dayandırdığı habere habere göre ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Şara ile görüşerek "Kürtlerle olan anlaşmazlıkları çözmesi" yönünde çağrıda bulundu.

Haberde, ABD’li kaynaklar, Vance’in "Şam’ın daha kapsamlı saldırıya devam etmesi halinde Sezar Yasası yaptırımlarını yeniden uygulanabileceği konusunda uyardığını" da kaydetti.

Siyaset Haberleri

Okul saldırısı failinin babası Diyarbakır'da İstihbarat Şube Müdürlüğü yapmış
Hürmüz düğümü: Türkiye'de enerjiye zam baskısı
Rojhılatlı Kürt lider Avrupa Parlamentosu’nda konuştu: İran’da federal sistem kurulmalı
Kremlin: 'İran’daki savaş bizim savaşımız değil'
Neçirvan Barzani ile Fransa Büyükelçisi görüştü