7.4'lük deprem 10 ili vurdu; Büyük yıkım var!

.

AFAD, birçok ilde hissedilen depremin merkez üssünün Maraş'ın Pazarcık ilçesi olduğunu açıkladı.

Depremin şiddetinin ise 7.4 olduğu kaydedildi.

Saat 04.20'de meydana gelen deprem Maraş'ın yanı sıra Antep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 04.17’de meydana gelen deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Bölgenin birçok kentinde şiddetli hissedilen deprem, Büyük paniğe neden oldu.

Depremin şiddetli hissedildiği Diyarbakır, Urfa, Malatya, Elazığ, Adıyaman başta olmak üzere birçok kentte binalar yıkıldı.

Antep’te ikinci deprem

Merkez üssü Antep’un Nurdağı ilçesi olan 6,4 şiddetinde, saat 04.26’da ikinci bir deprem meydana geldi.

Diyarbakır’da 17 bina yıkıldı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde bir bina yıkıldı. Çok sayıda kişinin bulunduğu belirtilen binada, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Aynı ilçede bulunan Galeri’ya da yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bağlar’da ise Sayın sitesi yıkıldığı bildirildi.

URFA’DA 10 CAN KAYBI

Urfa Valisi Salih Ayhan, "İlk bilgilere göre kentimizde 10 kişi hayatını kaybetti, 16 bina yıkıldı. 18 binada çalışmalar sürüyor" dedi.

SOYLU: 6'NIN ÜZERİNDE 6 DEPREM OLDU

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6.6. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulundu.

Ayrıntılar geliyor...

Kurdistan Haberleri

Mesud Pezeşkiyan’ın Oğlu’ndan Savaş Günlükleri: “Hiçbir Şey Normal Değil”
Talabani’den ABD İddialarına Net Yanıt: 'Silahlandırma İddiaları Doğru Değil'
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Kara harekâtı olmadan hedeflere ulaşabiliriz
Yeni Anayasa süreci ilk somut adımla başladı Türk Milleti mi, Türkiye halkı mı?
ABD’ye 'Tayvan modeli' çağrısı: ABD, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma desteği sağlamalı