400 Kürt göçmen Belarus-Polonya sınırında mahsur

.

Belarus-Polonya sınırında yaklaşık 400 Kürt göçmenin mahsur kaldığı belirtiliyor. 

K24 yayınına bağlanan Kürt Mülteciler Yardım Komitesi Üyesi gazeteci-yazar Hejarê Şamil, yaklaşık 400 Kürt göçmenin Belarus-Polonya sınırında mahsur kaldığını belirterek şunları söyledi:

“İki gün önce o sınırı ziyaret ettik, çok kötü durumdalar. Yardım ulaştırdık kendilerine. Göçmenlerden bazıları Ezidi Kürtler. Durumları çok kötü ama belli ölçüde ihtiyaçlarını giderdik.”

Göçmenlerin Belarus-Polonya sınırında bir şehirde bulunduğunu söyleyen Şamil, Polonya polisinin göçmenlerin bu ülkeye geçmesine engel olduğunu kaydetti.

Hejarê Şamil, Kürt göçmenlerin yanı sıra çok sayıda Arap, Fars ve Afgan göçmenin de bu sınırda mahsur kaldığını ifade etti.

Şamil, Avrupa ülkelerinin göçmenleri kabul etmek istemediği için bu ülkelerdeki yardım kuruluşlarının göçmenlere yardım ulaştırmadığını belirtti.

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolara müdahalede can kaybı en az 7 bine ulaştı
Avrupa Parlamentosu Rojava'ya ilişkin tasarıyı kabul etti
AFP: Hol Kampı'ndaki yabancı ailelerin çoğu kaçtı
Rojava’da 12 Yıllık Öz-Yönetim Sonrası Yaşanan Trajedi
Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda 1925 Milli Hareketi Anması