184 aydın: Kayyımları tanımıyoruz

Belediye başkanlarının görevden alınmasına tepkiler devam ediyor

Belediye başkanlarının görevden alınmasına tepkiler devam ediyor

Aralarında gazeteci, akademisyen, sanatçı, siyasetçi ve hukukçuların da bulunduğu 184 kişi, ortak bir bildiri yayınlayarak 3 ile kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Bir bildiri yayınlayan 184 kişi "Kayyım kararını tanımıyoruz" dedi.

Kayyımlara karşı imza konulan bildiri şöyle:

Türkiye’nin cılız demokrasisi, en derin yaralarından birini daha aldı.

Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına bir bakanlık kararıyla kayyum atanarak yargısız infaz uygulandı. Bu, onlara değil, onları seçen halka, dahası, halkın seçme hakkına darbedir. Tam diktatörlüğe gidişte yeni bir merhaledir. Dolayısıyla hepimizin diline, iradesine, hürriyetine vurulmuş bir kilittir. Bu kilit elbirliğiyle çözülmezse, tüm Türkiye’yi kilitler.

Biz Diyarbakır, Mardin, Van Belediye başkanlarına yapılan darbeyi, kendimize yapılmış sayıyoruz.

Bu kararı tanımıyoruz.

Biz, başkanlarına sahip çıkan halka vurulan her darbeyi kendimize vurulmuş sayıyoruz.

Bu zulme karşı çıkıyoruz.

Yarın sıranın, bugün susanlara geleceğini çok iyi biliyor, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” diye haykırıyoruz.

Dünyanın her neresinde olursa olsun, demokrasiye, halkın iradesine, seçme hakkına, düşünce özgürlüğüne, hukukun üstünlüğüne, adalet hissine ve vicdanın sesine inanan herkesi, ama herkesi bu zulme birlikte karşı koymaya davet ediyoruz.

Yarının demokratik ve özgür Türkiye’si, bugünün adalet direnişi ve barış dayanışmasından doğacak; biliyoruz."

Siyaset Haberleri

Suriyeli yetkili: Hol Kampı bir hafta içinde boşaltılacak
İsrail'den Hamas’a ‘silah bırakmak’ için 60 gün mühlet
Diyarbakır: 650 öğrencinin tamamı Kürtçeyi seçti
Türkiye neden Suriye ve Irak’tan çekilmiyor?
Tom Barrack Münih’e Neden Katılmadı? Washington Suriye Dosyasında Yeni Bir Ayar mı Yapıyor?