16 bin göçmen Lübnan’dan Rojava’ya göç etti

.

İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve Beyrut'a yönelik saldırıları sürüyor.

Şu ana kadar 16 bin Suriyeli ve Lübnanlı, Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki bölgelere  ulaştı.

Rojava Özerk Yönetimi, İsrail saldırıları nedeniyle şu ana kadar 16 bin 243 Suriyeli ve Lübnanlı göçmenin Özerk Yönetim bölgelerine yerleştiğini duyurdu.

Özerk Yönetim'in paylaştığı bilgilere göre, göç eden insanlar ya daha önce evleri varsa evlerine yerleşiyor veya akrabalarının yanında kalıyor.

Bölgede akrabaları ya da evleri olmayanlar için de çadırlar kuruluyor.

Edinilen bilgiye göre, Lübnan Rojava Temsilcisi ile Newroz Kültür ve Sosyal Vakfı, Rojava Özerk Yönetimi'ne gitmek isteyenlere kolaylık sağlıyor.

Özerk Yönetim Sosyal İşler ve Çalışma Kurulu Merkezi Eşbaşkanı Naime Mihemed, bölgedeki gerilime dikkat çekerek, "Bölgede acil bir durum var ve insan hakları örgütlerine, Birleşmiş Milletler'e, tüm sağlık ve acil durum kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Bölgedeki bu acil duruma hızlı ve olağanüstü müdahale yapmalarını istiyoruz” dedi.

Rûdaw 

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI