10 günlük bebeği ve 2 yaşındaki kızıyla birlikte tutuklandı

Eylem Oyunlu Diyarbakır’da, 'Örgüte yardım etmek' iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmıştı.

Haber Merkezi - Diyarbakır’ın Lice ilçesine başsavcılık tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Eylem Oyunlu (27), 10 günlük bebeği ve 2 yaşındaki kızıyla ifade vermek için Lice Cumhuriyer Başsavcılığı'na gitti.

Eylem Oyunlu, “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifadesinin ardından Lice Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama istemiyle sevk edildi. Oyunlu, mahkeme tarafından tutuklandı.

Tutuklanan Eylem Oyunlu, henüz kimliği bile olmayan 10 günlük bebeği ve 2 yaşındaki kızıyla birlikte Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

DAHA ÖNCE DE ANNE VE KARDEŞLERİ TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır Lice’de 14 Nisan’da başlatılan askeri operasyonun ardından gözaltına alınan Oyunlu’nun annesi Dilber, kardeşleri Tuba ve Harun Oyunlu da 20 Nisan’da “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla tutuklamıştı.

MA

 

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var