Veliaht prens: Türkiye 'şeytan üçgeni'nin parçası

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın, Mısır ziyaretinde gazetecilerle buluşmasında Türkiye için "Şeytan üçgeninin parçası" dediği öne sürüldü. İddia, Mısır devlet gazetesi El Ahram'da da yer aldı.

Suudi Arabistan’da iktidarı devralmaya hazırlanan ve İran ile Müslüman Kardeşler karşıtı tavrıyla dikkat çeken Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın Türkiye’nin bir ‘şeytan üçgeni’nin parçası olduğunu söylediği belirtildi. Bin Salman’ın bu sözleri, hafta sonunda ziyaret ettiği Mısır’da sarf ettiği belirtiliyor. Bu ifadeler, Mısır devlet gazetesi El Ahram’ın internet sitesinde de yer aldı.

El Ahram’daki habere göre, Bin Salman pazartesi akşamı Kahire’de bir dizi Mısırlı gazeteciyle bir araya geldi. Salman’a atfedilen konuşmayı ise toplantıya katılan gazetecilerden Lemis el Hedidi, CBC kanalında aktardı.

Mısır’ın tanınmış televizyon sunucularından biri olan El Hedidi’ye göre, Salman toplantıda, ‘Mısır ve Suudi Arabistan’ın düşmanlarının bir şeytan üçgeninden oluştuğunu’ söyledi; bu üçgeni de ‘Türkiye, İran ve terör örgütleri’ olarak tanımladı. Buna göre Salman, ‘Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni bir Osmanlı halifeliği kurmak istediğini, İran’ın ise devrim ihracatı yapmaya çalıştığını’ öne sürdü.

Devlet kanalı Al Ahram Hedidi’nin bu sözlerini aktarırken, ünlü sunucunun konuştuğu CBC kanalı da tweet attı.

KÜRDİSTAN Haberleri

Özçelik Rûdaw'a konuştu
PAK'tan 21 Şubat mesajı: Kürtçe bilmeyenler için başlangıç olsun
PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz
Merve Demirel suç duyurusunda bulundu
Van'da çocuklara işkence skandalı