Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgalinden bu yana savaş nedeniyle her saniyede bir çocuğun mülteci konumuna düştüğünü açıkladı.
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, son 20 gün içerisinde Ukrayna'da günde 70 bin çocuğun mülteci durumuna düştüğünü ve bunun neredeyse her saniyede bir çocuğa tekabül ettiğini belirtti.
DPA’nın haberine göre, Ukraynalı yetkililer, bugün dokuz insani koridoru açarak Rusya'nın askeri saldırısı karşısında daha fazla sivili kurtarmayı planlıyor.
Ukrayna'nın planları arasında, ülkenin güneydoğusunda bulunan kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'daki sivilleri tahliye etme girişimi de bulunuyor.
Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, tonlarca yardım taşıyan bir konvoyun, yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Berdyansk'tan yeniden hasar gören şehre ulaşmaya çalıştığını söyledi.
Dün yoğun Rus bombardımanının başlamasından bu yana ilk kez Mariupol'dan çok sayıda sivilin kaçmayı başardığı, ancak bir yardım konvoyunun bölgeye giremediği kaydedildi.
Avrupa Haberleri
Fransa’da sokaklarda şiddet siyaseti karıştırdı.Macron: “Fransızlar bunu Fransa’ya nasıl yapabilir?
Tel Aviv-Viyana uçağı bomba ihbarı nedeniyle Sofya'ya acil indi
Fransa alev alev: Sarı Yelekliler yeniden sokaklarda
Almanya: SPD Genel Başkanı ve Çalışma Bakanı istifa etti
AB'den Türkiye'ye üyelik için "uçurum derinleşiyor" uyarısı