Türk üssüne füzeli saldırı: İranlı milisler mi?

.

 Musul’un doğusundaki Başika kasabasında bulunan Türk askeri üssünün 5 füze ile hedef alındığını duyuruldu. Can kaybının olmadığı ifade edilirken, söz konusu saldırıyı İran destekli milislerin yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Dün gece Musul’un Başika ilçesi Zelkan kasabasında yer alan ve TSK unsurlarının bulunduğu Gedu Askeri Üssü’ne füze saldırısı düzenlendi.

Kürdistan Terörle Mücadele Servisi de yaptığı açıklamada ‘Türk askeri üssü füzeler ile vuruldu’ dedi.

Saldırıda üssün hasar veya isabet almadığı belirtildi. Saldırı sonrası Diyarbakır’dan çok sayıda jetin havalandığı da ifade edildi. Yakın zamanda da Erbil'e 12 füze saldırısı düzenlenmiş ve o saldırıyı İran Devrim Muhafızları üstlenmişti.

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik: Kürtçe Seçmeli Dersi, Kürtçe'nin Öğrenilmesi, Resmi Dil Olması ve Ana Dilde Eğitim Yolunda Bir Basamağa Dönüştü
Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'