“Suriye’de Türkiye karşıtı eylemlerde en az 8 kişi öldü”

.

 SOHR, Suriye’de Türkiye’nin güdümündeki grupların kontrol ettiği kentlerde çıkan protesto gösterilerinde en az 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), konuya dair yaptığı haberde Efrin kentinde 7 göstericinin, Cerablus’ta ise 1 göstericinin Türkiye’ye ve kontrolündeki silahlı gruplarla yaşanan olaylarda öldürüldüğünü belirtti.

SOHR ayrıca en az 20 yaralının olduğunu, dolayısıyla ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Türkiye’de Kayseri başta olmak üzere Suriyelilere yönelik saldırılar sonrası Suriye’de Türkiye’nin ve güdümündeki silahlı grupların kontrolü altında olan Efrin, Bab, Cerablus ve Azez gibi kentlerde Türkiye bayrağı indirildi, zırhlı araçlara ateş açıldı, kamu kurumları tahrip edildi ve çok sayıda kişi gösteri düzenlendi.

Öte yandan Türk bayraklarının indirildiğine dair çok sayıda video sosyal medya üzerinde yayılmıştı.

Gösteriler özellikle Türkiye-Suriye normalleşmesinin konuşulduğu bir zaman diliminde meydana gelmişti.

Ortadoğu Haberleri

Herkesin aklındaki soru: Gazze'yi kim yönetecek?
Suriye ve İsrail arasındaki güvenlik anlaşması: Olasılıklar ve zorluklar
'Türkiye-Fransa rekabeti, Şam-Suriye Kürtleri müzakerelerini zorluyor'
Washington’dan Tahran’ın petrol ticaretine darbe
İran'ın önündeki 4 acı nükleer seçenek - Mişel Ebu Necm *