Suriye güvenlik güçleri eski rejim mensuplarının saldırısıyla karşı karşıya

.

Suriye gazetesi el-Vatan dün akşam Jableh kentindeki askeri kolej kontrol noktasında konuşlu kamu güvenlik güçlerinin eski rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen bir “terörist” saldırıyı püskürttüğünü ve saldırganları etkisiz hale getirmeyi başardığını bildirdi.

Gazete her iki tarafın kayıpları hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Suriye televizyonunun aktardığına göre çarşamba günü eski Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi unsurları tarafından kuzeybatıdaki Lazkiye vilayetinde düzenlenen saldırıda, Askeri Operasyonlar Dairesi'nin iki üyesi öldürüldü.

Kanal, eski rejim unsurları tarafından Ceble kentindeki El Sina kontrol noktasına düzenlenen saldırıda Askeri Operasyonlar Dairesi'nden üç kişinin de yaralandığını belirtti ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), kamu güvenlik güçlerinin bölgeye askeri takviye getirerek güvenlik kordonu oluşturduğunu ve kontrol noktası çevresinde arama çalışması yürüttüğünü bildirdi.

ORTADOĞU Haberleri

iNNOV8: Türkiye ve İsrail, Suriye’yi Nasıl Yeniden Şekillendiriyor?
Ahmed Şara, 1946’dan bu yana Washington’u ziyaret eden ilk Suriye lideri
Mazlum Abdi: Suriye ordusuna katılım konusunda Şam ile prensipte anlaştık
Suriye Parlamento Seçim Komitesi: Süreç ne seçimdi ne de atama
Trump'ın Gazze planının ilk aşamasına geçiliyor: Hamas silah bırakacak mı?