Süleymaniye’de koronavirüs vakası 5’e yükseldi

Kürdistan Sağlık Bakanlığı, Süleymaniye’de bir koronavirüs vakasının daha tespit edildiğini açıkladı. Süleymaniye’de koronavirüse yakalanan kişi sayısı 5’e yükseldi.

Haber Merkezi - Kürdistan Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Süleymaniye’de daha önce 3 kişinin koronovirüse yakalandığı ailenin bir ferdinde koronavirüs tespit edildiğini belirtti.

Saman Berzenci, koronavirüsüne yakalananların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Son 24 saatte durumundan şüphelenilen 27 kişinin yapılan testinde sadece 1 kişide koronavirüsüne rastlanıldığını belirten Bakan Berzenci, Kürdistan Bölgesi’nde 2 bin 484 kişinin 27 farklı sağlık merkezinde karantinaya alındığını kaydetti.

Berzenci vatandaşlara, özellikle tokalaşma ve yemek sunarken temizliğe daha çok dikkat edilmesi ve maske kullanılması çağrısında bulundu.

Süleymaniye'de daha önce İran'dan dönen 4 kişide koronavirüs tespit edilmişti.

 

ORTADOĞU Haberleri

Mesrur Barzani’den BAE’ye resmi ziyaret
iNNOV8: Türkiye ve İsrail, Suriye’yi Nasıl Yeniden Şekillendiriyor?
Ahmed Şara, 1946’dan bu yana Washington’u ziyaret eden ilk Suriye lideri
Mazlum Abdi: Suriye ordusuna katılım konusunda Şam ile prensipte anlaştık
Suriye Parlamento Seçim Komitesi: Süreç ne seçimdi ne de atama