Süleymaniye'de kolera salgın tehlikesi devam ediyor

.

Sağlık Genel Müdürü Dr. Sebah Hewrami, son 24 saatte 482 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını belirtti.

Süleymaniye’de kolera endişesi devam ederken, Sağlık Genel Müdürü Dr. Sebah Hewrami, son 24 saatte 482 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını belirterek, hastalarının çoğunun durumu iyi olduğu, tedavilerinden sonra hastaları evlerine gönderdiklerini kaydetti.

Hewrami dün 635 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını duyurmuştu.

Başbakan Mesrur Barzani dün kolera salgınıyla mücadele için acil durum bütçesi olarak Süleymaniye’ye 800 milyon dinar bütçe ayrılması talimatı vermişti.

Sağlık Müdürü Hewrami önceki gün kentte 56 kolera vakasının tespit edildiğini, 10 vakanın Bağdat’taki laboratuvar yapılan incelemede kesinlik kazandığını açıklamıştı.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir de kentte acil durum ilan edildiğini bildirmişti.

Kurdistan Haberleri

Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'
Başkan Barzani, ENKS heyetiyle görüştü: Kürt Birliği Vurgusu