Sadr Hareketi'nden uyarı: Bir kaç günlük süreleri kaldı!

.

 Irak'ta başkent Bağdat olmak üzere birçok kentte Sadr Hareketi destekçilerinin eylemleri devam ederken açıklamada bulunan Sadr Hareketi’nin Güvenlik ve Askeri Danışmanı Ebu Dua el-İsevi, “Taleplerinizin yerine getirilmesi için birkaç günden az süre kaldı” ifadesini kullandı.

Sadr Hareketi destekçilerine hitaben resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Sadr Hareketi’nin Güvenlik ve Askeri Danışmanı Ebu Dua el-İsevi, göstericilere teşekkür ederken yazın sıcak havasına rağmen göstericilerin başarılı olup, iradesini dayattığını ve reform isteyen liderleri Mukteda es-Sadr’a bağlılığını gösterdiğini ifade etti.

İsevi yayımladığı paylaşımında, göstericilerin Irak tarihinin yapraklarına canlı ve güzel bir örnek olarak girdiğini belirterek, göstericilerin taleplerinin gerçekleştirilmesi için birkaç günden az bir sürenin kaldığını vurguladı.

Sadr Hareketi yanlıları günlerdir Yeşil Bölge’deki eylemlerini sürdürürken, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu’nun feshedilip erken seçimlere gidilmesini istedi.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ne bir gecede 15’ten fazla saldırı
Başkan Barzani’den Saldırılara Sert Tepki: 'Kürdistan Hedef Alınıyor'
Tom Barrack : Irak, Kürdistan Bölgesi’nin Gelirlerini Kısıtlıyor
Rojava Kürt Liderliği ve Mazlum Abdi, Neçirvan Barzani’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı
Başkan Neçirvan Barzani: Evime yapılan saldırı şahsıma değil, anayasal makama yapılmıştır!