Rusya'dan AB'ye Lavrov tepkisi: İletişim kanalı kapatıldı!

.

 Rusya yönetiminden Sergey Lavrov'a yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine tepki geldi. Zaharova, iletişim kanallarını kapattıklarını belirtti.

İtalyan medyasına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sırbistan’a komşu ülkelerin hava sahalarını Bakan Sergey Lavrov’un uçağı için kapattıklarını belirterek tepki gösterdi.

Sözcü Zaharova, Sırbistan ile komşu ülkelerin yarın Belgrad’a gitmesi gereken Rus heyeti taşıyan uçağın hava sahalarından geçmesine izin vermediklerini vurguladı.

Ayrıca Zaharova açıklamasının devamında duruma tepki göstererek şu sözlere yer verdi:

“Daha bugün, bir saat önce Sırbistan'ın etrafındaki ülkeler iletişim kanalını kapatarak Sergey Lavrov'un Sırbistan'a gitmekte olan uçağının hava sahalarından geçmesini engelledi. Rus heyeti görüşmeler için Belgrad’a ulaşması gerekiyordu. Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleri hava sahalarını, sıradaki iletişim kanalını kapattı."

Avrupa Haberleri

Almanya Başbakanı Merz'den AfD yorumu: Şok içindeyiz
ABD’li müzakereciler Witkoff ve Kushner, Rusya'da
Fransa’da Cumhuriyet içinde özerk bir Korsika için anayasal yasa taslağı
Türkiye'den Ukrayna'ya 283 milyon dolarlık silah satışı
Zelenskiy'den NATO'ya: Acil hava savunması gönderin