Rusya Tel Rifat’tan geri çekildi!

.

 Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik başlatacağı yeni harekât öncesinde Rusya’dan dikkat çeken hamle geldi. Rus güçleri Tel Rifat’taki karargâhtan ayrılarak Halep’e çekildi.

YPG  ve Esad rejimi Türkiye’yi tehdit ederken Ukrayna ile savaşta olan Rusya Suriye’deki birliklerini geriye çekmeye başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik yeni harekât öncesinde bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor.

“Çekilme kararı aldı”

Suriye’deki güçlü birliklerini Ukrayna cephesine gönderen Rusya, bazı bölgelerden ise çekilme kararı aldı. Bunlardan birisi de PKK/YPG’nin işgali altındaki Tel Rifat’taki karargah. PKK/YPG'nin işgali altındaki karargâhtan ayrılan Rus güçleri, Halep’e çekildi.

Bu arada Al Kuds Arabia’da yer alan bir haberde “Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmelerde Tel Rifat ve Menbiçten PKK’nın çıkarılıp rejim unsurlarının konuşlanması karşılığında Türk devletinin harekâtı iptal etmesi konuşuldu” ifadelerini öne sürdü.

Diğer yandan Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn ise “Türkiye, YPG/PKK karşı bir operasyon başlattığında ABD Kongresi ve Biden yönetiminin tepkisi büyük olacak. Washington’da kimse durumun daha da kötüye gitmesini istemiyor. Ancak görünüşe göre Türkler tutumlarında kararlı” sözlerini dile getirdi.

Bir ABD’li yetkili ise “Türkiye’nin muhtemel operasyonu olabilecek bölgelerinden askerimizi çektik” bilgisini aktardı.

Kurdistan Haberleri

Türkiye RSF Endeksi'nde 158'inci sıraya yükseldi
MLSA'dan 3 Mayıs önerisi: 'Kürt Gazetecilerle Dayanışma Günü' olarak kutlansın
İstanbul'da sabaha karşı '1 Mayıs' baskınları: Çok sayıda gözaltı var
Sanatçı Mikail Aslan’dan Duhok Festivali değerlendirmesi
Kürdistan’da bulunan Neandertalin 3 boyutlu görünümü Netflix belgeselinde