Rojava Özerk Yönetimi’nden PKK’nin fesih kararına ilişkin ilk değerlendirme

Demokratik Birlik Partisi (PYD), PKK’nin 12. Kongresini gerçekleştirmesinden dolayı tebrik mesajı yayımladı.

PKK, bugün yaptığı açıklamada 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 12. Kongresinin sonuçlarını duyurarak Türkiye'ye karşı yürüttüğü silahlı mücadeleye son vererek kendini feshettiğini açıkladı.

Rojava Özerk Yönetimi’nden PKK’nin fesih ve silah bırakma kararına ilişkin ilk değerlendirme geldi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), PKK’nin 12. Kongresini gerçekleştirmesinden dolayı tebrik mesajı yayımladı.

PYD Eş Başkanı Perwin Yusif yaptığı açıklamada “Şüphesiz ki PKK’nin anlamı ve mirası söz konusu olduğunda, insanlığa en büyük katkısı Önder Apo tarafından kurulan alternatif, özgür yaşam sistemidir” dedi.

Yusif, devamında ise “PKK’nin Kürtlere sunduğu şey, onları asimilasyon ve yok oluştan kurtarmak olmuştur” ifadelerini kullandı.

ORTADOĞU Haberleri

ABD'nin yeni savaş planı ortaya çıktı
Kıbrıs'ta Türkiye'yi kızdıran LNG projesi başlıyor
İran’daki Hizbullah lideri Edip Gümüş Türkiye’deymiş: İyi hal indirimiyle cezası yattığına sayıldı
CENTCOM: Ürdün'deki saldırıda 2 ABD askeri öldü, 1 asker kayıp
Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı