Peşmerge Bakanlığı heyetinden ABD’de üst düzey temaslar

.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail başkanlığındaki heyet, ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıklarının yanı sıra ABD Kongresi ve Beyaz Saray heyetleriyle bir araya geldi.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail başkanlığındaki heyet, ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıklarının yanı sıra ABD Kongresi ve Beyaz Saray heyetleriyle bir araya geldi.

Peşmerge Bakanlığı heyetinin, Peşmerge ile ABD Savunma Bakanlığı arasındaki ilişkileri güçlendirmek üzere Washington’da bulunduğu bildirildi.

Peşmerge Bakanlığı heyetinin, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Pentagon yetkililerinin, DAİŞ’in hareketliliğinin devam ettiğini ve Peşmerge’ye desteklerinin devam edeceğini vurguladığını belirtti.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, ABD ve Avrupalı yetkililerin Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformların devam etmesini ve birleşik ve nizami bir Kürdistan gücünün oluşturulmasını istediklerini bildirdi.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ne bir gecede 15’ten fazla saldırı
Başkan Barzani’den Saldırılara Sert Tepki: 'Kürdistan Hedef Alınıyor'
Tom Barrack : Irak, Kürdistan Bölgesi’nin Gelirlerini Kısıtlıyor
Rojava Kürt Liderliği ve Mazlum Abdi, Neçirvan Barzani’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı
Başkan Neçirvan Barzani: Evime yapılan saldırı şahsıma değil, anayasal makama yapılmıştır!