Paris Savcılığı: Saldırganın 'yabancılara karşı patolojik bir nefreti' var

.

Paris Savcılığı, saldırganın 'yabancılara karşı patolojik bir nefreti' olduğunu, 'cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için' Paris'teki saldırıyı düzenlediğini bildirdi.

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıda üç kişi öldürülmüştü. Paris Savcılığı 69 yaşındaki saldırgan William M.'ye ilişkin açıklama yaptı. Paris Savcılığı, saldırganın 'yabancılara karşı patolojik bir nefreti' olduğunu, 'cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için' Paris'teki saldırıyı düzenlediğini bildirdi.

Fransız medyası saldırganın ırkçı olduğunu ve Kürtleri bilinçli olarak hedef aldığını itiraf ettiğini bildirdi. Saldırgan hakkındaki gözaltı kararı kaldırılmış, Paris Savcılığı'ndan yapılan açıklamada zanlıyı muayene eden doktorun 'zanlının sağlık durumunun gözaltı koşullarına uygun olmadığı' sonucuna vardığı aktarılmıştı.

Avrupa Haberleri

Zelenskiy'den NATO'ya: Acil hava savunması gönderin
Aşırı sıcaklar: Fransa'da bin ölüm, Almanya'da yeni rekor
İngiltere Başbakanı Starmer istifa etti
ABD-İran teknik görüşmeleri bugün İsviçre’de başlıyor:Vance ve Kalibaf Zürih’te
ABD, Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’ni Houston’da kurdu