PAK: Roboski Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız

.

“28.12.2011 gecesi Roboski’de çoğunluğu çocuk ve genç yaşta olan 34 Kürt insanı Türkiye Devleti’ne ait savaş uçaklarının saldırısı sonucu katledildiler.

Türkiye Devleti'nin göz göre göre gerçekleştirdiği Roboski katliamının üzerinden 9 yıl geçti.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın “görev gereklerini yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri” yönündeki kararına karşın bu katliam hala ''faali meçhul'' bırakılmıştır.

Türkiye Devleti, Roboski için “hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep yoktur” demektedir.

İnanıyoruz ki Türkiye Devleti'nin hakkında ‘kamu davası’ açmaya bile gerek duymadığı bu katliamın failleri bir gün yargılanacak ve sorumlular gereken cezayı görecekleridir.

28 Aralık 2011 gecesi TSK’nın gerçekleştirdiği bu katliamı kınıyoruz. Bu katliam unutulmadı, unutulmayacaktır.

Roboski şehitleri şahsında bütün şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyoruz.

 28.12.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu”

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu: PWK'liler Kürdistan Bayrağı Günü Etkinliği Nedeniyle Yargılanıyorlar
Mahmut Bilen: Kürt meselesi, PKK ve barışçıl çözüm üzerine
Kürtçenin haftada üç saatle sınırlandırılmasına karşı Rojava’nın 7 kentinde protesto
Diyarbakır’da Mezopotamya Hikayeleri sergisi açıldı
WDR, Kürtçe yayın yapan Cosmo Kurdî programını sonlandırıyor