PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Kürt Seçim Bloku Gerçekleşmeye Yüz Tuttukça Karanlık Saldırılar da Artıyor

Alınan erken seçim kararından sonra dozu artan ittifak arayışları da, ittifak çabalarını baltalama çabaları da artıyor. PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik de bir mesaj yayınlayarak Kürt ittifakını yıpratma çabalarına yönelik açıklama yaptı:

"Kürt Seçim Bloku Gerçekleşmeye Yüz Tuttukça Karanlık Saldırılar da Artıyor

Evet ulusal demokratik asgari talepler temelinde önerdiğimiz Kürt Seçim Bloku'nun yaratacağı heyecan, güç, dinamizm, umut ve değişim rüzgarından korkanlar, bu Blok gerçekleşmeye yüz tuttukça en çirkin şekillerde saldırı planlarını başlatmışa benziyorlar.

PAK ulusal, özgürlükçü, demokrat Kürdistani çizgisi, siyaseti ve duruşuyla yoluna devam ediyor.

PAK şaffaf, açık siyaset ve duruşuyla, kapalı kapılar arkasında işler çevirmeye ihtiyaç duymaz. Biz kiminle ne ittifak yaparsak kendi ulusal demokratik prensiplerimizle yapar ve gururla halkımızla paylaşırız.

Hiç bir açık, gizli kirli saldırı bizim bu onurlu yürüyüşümüzü sekteye uğratamayacaktır. Kirli işleri yaşam tarzı haline getirip Kürdistanlıların birlik çabalarına saldıranlar, o kirli işlerinde çürüyüp gideceklerdir.Onlar PAK'ın muhatapları elbette ki değildirler.Sadece kendilerine verilen görevleri yerine getiren figüranlardırlar onlar.

Dost da düşman da bunu böyle bilmelidir.

Dost olanlar da duyarlı olmalı, bu tür kirli saldırı ve oyunlara alet olmamalıdırlar. Biz başta PAK, PSK, PDK Bakur, PDKT, HAKPAR, Azadi Hareketi ve tüm Kürdistani güçler ele ele vererek halkımıza doğru bir seçim seçeneği yaratmak gibi bir görev ile karşı karşıyayız. Seçim sonrası da uzun vadeli bir ulusal demokratik ittifak görevi ile karşı karşıyayız. Bu nedenle de kirli saldırı, söylem ve planlara karşı bir kez daha herkesi duyarlı ve sorumlu olmaya, dostluk ve ulusal birlik zeminlerini yıpratmamaya çağırıyorum.
26.04.2018

Mustafa Özçelik
PAK Genel Başkanı

KÜRDİSTAN Haberleri

Özçelik Rûdaw'a konuştu
PAK'tan 21 Şubat mesajı: Kürtçe bilmeyenler için başlangıç olsun
PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz
Merve Demirel suç duyurusunda bulundu
Van'da çocuklara işkence skandalı