Netanyahu: İİT'nın aldığı karar etki yaratmayacak!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs'le ilgili açıklamasının bir etki yaratmayacağını söyledi. Netanyahu, 'Devletlerin bu açıklamasından etkilenmedim' dedi.

Bugün(13.12.2017) İstanbul'da toplanan ve Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bildirgesine yanıt veren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Müslüman devletlerin bu açıklamasından "etkilenmediğini” söyledi.

Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde konuşan Netanyahu, "Filistinliler için gerçekleri kabul etmek ve radikalleşme için değil, barış için hareket etmeye başlamak iyi olacaktır” ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı "Kudüs'le ilgili bir diğer gerçeği de kabul etmek gerek: Bu kentin sadece İsrail'in başkenti olduğunu söylemiyoruz, aynı zamanda Kudüs'te tüm dinler için ibadet özgürlüğüne saygı gösterdiğimiz hususunda ve bunu tüm Ortadoğu'da yapan tek ülke olduğumuzda ısrar ediyoruz” şeklinde konuştu.

Nihai olarak "hakikatin kazanacağını” kaydeden Netanyahu, birçok ülkenin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ve büyükelçiliklerini bu kente taşıyacaklarını söyledi.

(Deutsche Welle)

KÜRDİSTAN Haberleri

Özçelik Rûdaw'a konuştu
PAK'tan 21 Şubat mesajı: Kürtçe bilmeyenler için başlangıç olsun
PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz
Merve Demirel suç duyurusunda bulundu
Van'da çocuklara işkence skandalı