NATO'nun 'tarihteki en büyük hava tatbikatı' Almanya’da başladı

.

NATO üyesi bir ülkeye yönelik saldırıya verilecek yanıtın simülasyonunun yapılacağı “Air Defender 23” tatbikatına 25 ülkeden yaklaşık 10 bin sivil ve askeri personel katılıyor.

NATO'nun tarihteki en büyük hava tatbikatı Almanya’da başladı. Tatbikat, Ukrayna savaşı sürürken, ittifak üyelerinin Rusya gibi potansiyel hasımları etkilemeyi amaçlayan bir güç gösterisi olarak değerlendiriliyor.

Tatbikatta, 250'den fazla hava aracının yer alacak olması nedeniyle Avrupa’da bazı hava ulaşım seferleri kesintiye uğrayacak.

NATO üyesi bir ülkeye yönelik saldırıya verilecek yanıtın simülasyonunun yapılacağı “Air Defender 23” tatbikatına 25 ülkeden yaklaşık 10 bin sivil ve askeri personel katılıyor.

NATO’ya tam üye olmak isteyen İsveç ile ittifakın müttefiki Japonya’da tatbikata katılacak ülkeler arasında yer alıyor.

Avrupa Haberleri

Zelenskiy'den NATO'ya: Acil hava savunması gönderin
Aşırı sıcaklar: Fransa'da bin ölüm, Almanya'da yeni rekor
İngiltere Başbakanı Starmer istifa etti
ABD-İran teknik görüşmeleri bugün İsviçre’de başlıyor:Vance ve Kalibaf Zürih’te
ABD, Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’ni Houston’da kurdu