NATO konvoyuna intihar saldırısı!

Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO konvoyuna yönelik intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda biri ağır olmak üzere 3 Hırvat askerinin yaralandığı öğrenildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO konvoyuna yönelik intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda biri ağır olmak üzere 3 Hırvat askerinin yaralandığı öğrenildi.


Afganistan’ın başkenti Kabil’de Tangi Tarakhil yolunun 15. karakol bölgesinden geçen NATO konvoyuna intihar saldırısı düzenlendi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda yaralılar olduğu kaydedildi. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Sheer Afgan adlı bir görgü tanığı, “Sabah saat 09.30 civarında burada bir patlama gerçekleşti, şurada bir araba bekliyordu. NATO konvoyunu görünce bombayı patlattı. Konvoyda tanklar da vardı. NATO subaylarını taşıyan bir cip vardı. Tanklardan bir tanesi komple yok oldu. Yerde yatan bir iki asker yaralıydı, geri kalanların hepsinin öldüğünü düşünüyorum. Olay sonrasında gelen askerler bölgeyi kapattılar, kimseyi buradan geçirmiyorlar” dedi.


 

Avrupa Haberleri

“Barış planı” görüşmeleri: “ABD, Rus işgalini tanımaya hazırlanıyor”
28 maddelik Ukrayna planı krizi: Trump geri adım attı, Rubio“Belge Rusya’nın” dedi
Macron’dan G20 Uyarısı: 'Küresel Ekonomiler Tehdit Altında'
Avrupalı liderlerden Trump'ın Ukrayna planına çekince
.