Munzur'un çakıl taşları renkleniyor

Dersim'in Ovacık ilçesinde yaşayan iki kadın, Munzur Çayı'ndan topladıkları taşları boyayarak internetten satışa çıkarıyor.

Munzur'un çakıl taşları renkleniyor

Dersim'in Ovacık ilçesinde yaşayan iki kadın, Munzur Çayı'ndan topladıkları taşları boyayarak internetten satışa çıkarıyor.

Çeşitli tekniklerle boyamalar yapan 25 yaşındaki Dilan Şaylı ve 26 yaşındaki Eser Tat, yaptıkları ürünlerin beğenilip ilgi görmesiyle ilçe merkezindeki Pulur Mahallesi'nde atölye açtı.

Hobi amaçlı taşların üzerine çizdikleri resim çalışmalarını daha sonra sosyal medya hesaplarından paylaşan iki kadın, günün büyük bölümünü atölyede çalışarak geçiriyor.

Girişimci kadınlar, Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Dilan Şaylı, "Arkadaşım Eser ile birlikte hobi olarak taş boyamaya karar verdik. Boyadığımız taşları daha sonra sosyal medyada paylaşınca ilgi gördü. Bizde, neden satışını yapmayalım dedik ve ürünlerin satışına başladık" ifadelerini kullanıyor.

Şaylı, Munzur Çayı'nda topladıkları pürüzsüz ve düz taşları çalışmalarında kullandıklarını belirterek, daha çok ilgi gösterilmesi nedeniyle en çok spor kulüplerinin amblemlerini taşlara işlediklerini dile getiriyor.

Eser Tat ise ilk çalışmayı yaptıklarında bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini kaydederek, "Taşlara resim yapmaya hobi olarak başladık ve çalışmalarımızın sadece kendi evimizde süs olarak kalacağını düşündük. Çalışmalarımızı fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımızda çok beğeni aldı. Görenler 'bize satar mısınız' şeklinde bir talepte bulundu. Biz de buradan yola çıkarak bu durumu ticarete döktük, satışlara başladık. Yoğun ilgi görüyoruz, memnunuz" ifadelerini kullanıyor.

İşte kadınların yaptığı çalışmalardan bazıları...

1/9