Mesrur Barzani, koalisyon heyetiyle görüştü

Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Ortak Timi Genel Komutan Yardımcısı General Gryn Wich başkanlığındaki askeri heyeti kabul etti.

Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Ortak Timi Genel Komutan Yardımcısı General Gryn Wich başkanlığındaki askeri heyeti kabul etti.


Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı ve yeni hükümeti kurmakla görevli Mesrur Barzani bugün, uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Ortak Timi Genel Komutan Yardımcısı General Gryn Wich başkanlığındaki askeri heyetle bir araya geldi.


Görüşmede Kürdistan Bölgesi güçleri ve koalisyon arasındaki işbirliği konuları ile bölgedeki son gelişmeler ele alındı.
General Gryn Wich, Peşmerge Güçleri ile işbirliğinin sürmesinin önemli olduğunu vurguladı.


Peşmerge ile koalisyon arasındaki işbirliğinin IŞİD terörüyle mücadedeleki etki ve rolü ile kazanımlarına vurgu yapan Mesrur Barzani, bu işbirliği ve koordisanyonun devam etmesinin önemine işaret etti.


Konuk heyet ise Mesrur Barzani’ye yeni görevinde başarılar dileyerek, terörün yeniden ortaya çıkmasını engellemek ve kazanımları korumak adına işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.


Görüşmede; Peşmerge, Irak ordusu ve koalisyon arasında, IŞİD terörüne karşı koordinasyon mekanizmasının uygulanması üzerinde de duruldu.

Kurdistan Haberleri

Kürtçe albüm çıkaran Fransız şarkıcı Fourniau: Ben Kürtlerin aynasıyım
PWK: Diyarbakir Cumhuriyet Başsavciliği, Kürdistan Bayraklarinin partimize geri verilmesine karar verdi
Mansur Barzani: Başkan Barzani'nin talimatıyla mağdurlar için ne gerekiyorsa yapacağız
Başbakan ​​Barzani, Senatör Tammy Duckworth ile görüştü
ABD’nin Irak’ı Terk Etmesi Durumunda Kürdistan’ın Ödeyeceği Bedel!