Mazlum Abdi'den ABD heyetiyle yaptığı görüşme hakkında açıklama!

.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojavayı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki heyet ile yaptığı toplantının ardından bir açıklama yaptı.

Abdi yaptığı açıklamada ABD’li heyetle yapıcı bir toplantının gerçekleştiğini belirterek, “Uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı” dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hood’a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell’in eşlik ettiği kaydedildi.

Ziyarete ilişkin DSG’den yapılan açıklamada ise, “Müsteşar Vekili, ABD’nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, Kuzey ve Doğu Suriye’deki istikrarın devamı ve IŞİD’in kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi” ifadesi kullanıldı.

Kurdistan Haberleri

KDP heyeti Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü
Komala lideri Mohtadi: İran rejimi güvenilir değil, ABD müzakere etmemeli
AB'den Trump'ın 'NATO'dan çekilmeyi düşünüyorum' açıklamasına yanıt
Haşdi Şabi Komutanı Tel Afer'de hava saldırısında öldürüldü
Diyarbakır ve üç ülke arasında turizm köprüsü