Macron'un hezimeti: Meclisi feshetti, erken seçim kararı aldı

.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde faşist Le Pen'in partisi Macron'un partisini ikiye katladı. Macron parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Fransa’da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandıktan faşist parti çıktı, ülke erken genel seçime gidiyor.

Fransa’da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandık çıkış anketlerine göre Marine Le Pen’in faşist partisi Ulusal Cephe %32 ile 15.2 oy alan Macron’un partisinin ikiye katladı.  

Partisinin açık farkla yenilgiye uğramasının ardından açıklamalarda bulunan Macron, sonuçların "Avrupa'yı savunan partiler için iyi olmadığını" kabul etti ve 30 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde erken seçime gidileceğini duyurdu.

"Oylamayla, parlamenter geleceğimizin seçimini yeniden size vermeye karar verdim. O yüzden bu akşam Ulusal Meclisi feshediyorum.” diyen Macron, kabinesini bu gece yerel saat ile 22.00'de toplayacak.

Avrupa Haberleri

İran savaşı: Hürmüz'e alternatif rota arayışı hız kazandı
Macron: Türkiye'den tehdit gelirse Atina'nın yanında dururuz
Ayn İsa’da Kürtlere yönelik saldırılar artıyor: 'Kenti terk edin' tehdidi
ABD’li ünlü İran uzmanı Vali Nasr: İran uzun bir oyun oynuyor
Trump’tan İran’la görüşme sorusuna yeşil ışık: Şartlara bağlı olarak mümkün