Macron: Türkiye'nin Libya'daki faaliyetleri tarihi ve cezai sorumluluk içeriyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin, Libya'daki iç savaşta 'tarihsel ve cezai sorumluluk sahibi' olduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “NATO üyesi olduğunu iddia eden bir ülke olarak Türkiye, Libya’daki iç savaşta tarihi ve cezai sorumluluk sahibi” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Almanya’yı ziyaret ederek Başbakan Angela Merkel’le görüşen Macron, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Macron, Türkiye’nin Libya politikasıyla ilgili bir soruya, Ankara’nın cihatçı savaşçıları Suriye’ye taşıdığını ve Birleşmiş Milletler silah ambargosuna karşı geldiğini öne sürerek, “Bunun, bir NATO üyesi ülke için tarihi ve cezai bir sorumluluk içerdiği görüşündeyim” cevabını verdi.

Macron Türkiye’nin Libya krizine müdahalesinin Fransa için “kabul edilemez” olduğunu da kaydetti ve Ankara’nın “bir an önce duruşunu netleştirmesi” gerektiğini savundu.

BBC

 

 

Avrupa Haberleri

Almanya Başbakanı Merz'den AfD yorumu: Şok içindeyiz
ABD’li müzakereciler Witkoff ve Kushner, Rusya'da
Fransa’da Cumhuriyet içinde özerk bir Korsika için anayasal yasa taslağı
Türkiye'den Ukrayna'ya 283 milyon dolarlık silah satışı
Zelenskiy'den NATO'ya: Acil hava savunması gönderin