Macron, ABD Kongresinde konuştu

Fransa Cuhmurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD kongresinde, çok az yabancı lidere tanınan ayrıcalık ile konuşma yaptı. Macron, kendisini davet eden Cumhuriyetçi Parti ve lideri Trump'ın politikalarını eleştirdi.

Macron, “İran ile yapılan nükleer anlaşmayı elimizde daha kalıcı bir alternatif olmadığı sürece destekliyorum. Benim pozisyonum budur.” dedi. 

Anlaşmadan çekilmeyeceklerini kaydeden Macron, “ABD de Fransa da bu anlaşmaya imza attı. Bu sebepten dolayı anlaşmadan ayrılamayız.” diye konuştu. 

İran'ın nükleer silah yapmasına "asla" izin verilmeyeceğini kaydeden Macron, “Bizim amacımız çok açık bir şekilde ortada. İran, asla nükleer silah geliştirmemelidir. Ne şimdi, ne 5, ne de 10 sene sonra, asla.” ifadesini kullandı. 

Washington'da Trump ile yapılan görüşmelerde, basına iki liderin sıcak ilişkileri yansırken, Macron, kongredeki konuşmasında Trump'ı eleştiren değerlendirmelerde bulundu. 

ABD'nin, küresel ilişkilere daha fazla entegre olması gerektiğini savunan Macron, daha aktif olması gerektiğini söyledi. 

DÜNYA Haberleri

Trump'tan Avrupa ülkelerine: IŞİD üyelerini teslim alın
Trump Suriye'yle ilgili açıklama yapacak
The Economist: Demokrasi endeksinde Türkiye 110. sırada
McGurk da istifa etti
CENTOM komutanı: Karnıma yumruk yemiş gibi oldum