Lavrov: “Rusya’nın özel askeri harekâtının amacı, Ukrayna’da çıkabilecek bir savaşı engellemek”

.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal operasyonunu ‘Ukrayna’da çıkabilecek bir savaşı engellemek’ amacıyla gerçekleştirdiğini iddia etti. Lavrov, “Zelensky uzlaşmak istemiyor, NATO’nun savaşa girmesini istiyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin ilginç bir savunma yaptı.

Lavrov, “Bu harekâtın amacı Ukrayna topraklarında çıkabilecek veya buradan başlayabilecek herhangi bir savaşı durdurmak” dedi.

Ukrayna’nın bağımsız bir hükümeti olmadığını iddia eden Lavrov, “Ukrayna’nın Washington’dan talimat aldığına dair hiçbir şüphe yoktur; hiç bağımsız değiller” diye konuştu.

Bakan Lavrov ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelensky’nin müzakere istemediğini ve  NATO’nun savaşa girmesini istediğini iddia etti.

Avrupa Haberleri

Fransa’da sokaklarda şiddet siyaseti karıştırdı.Macron: “Fransızlar bunu Fransa’ya nasıl yapabilir?
Tel Aviv-Viyana uçağı bomba ihbarı nedeniyle Sofya'ya acil indi
Fransa alev alev: Sarı Yelekliler yeniden sokaklarda
Almanya: SPD Genel Başkanı ve Çalışma Bakanı istifa etti
AB'den Türkiye'ye üyelik için "uçurum derinleşiyor" uyarısı