Kürdistani Bölgelerde 4 ortak askeri üs kuruluyor

.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Ulusal Aydınlanma ve İletişim Daire Yetkilisi Emîd Osman yaptığı açıklamada, kısa süre içerisinde Peşmerge ile Irak Güçlerinin Kerkük, Xaneqin, Mexmur ve Ninova sınırlarında ortak askeri üsler kurma kararında anlaştıklarını duyurdu.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Emîd Osman şunları söyledi: “Peşmerge ile Irak Güçleri arasında Kerkük, Xaneqin, Mexmur ve Ninava sınırlarında ortak askeri üsler kurulacak. Bunun için sadece hayata geçirme mekanizmasını belirleme hususunda eksikliklerin tamamlanması bekleniyor ve buda kısa sürede hallolacak.”

Osman açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Belirlenen alanlarda Peşmerge ile Irak Güçleri arasında ortak askeri üs kurma konusunda bir anlaşma sağlandı. Bu ortak çalışmanın ilk adımıydı. İkinci adım olarak belirlenen alanlara Peşmerge ve Irak Ordu Güçlerini yerleştirmek olacak. Bu gerçekleştikten sonra tehlike arz eden bölgelerde ortak operasyonlar gerçekleştirilecek.”

Basnews

Kurdistan Haberleri

Yemen genel seferberlik ilan etti
153 Enfal kurbanının naaşı Kürdistan Bölgesi'ne teslim ediliyor
Rojava'da entegrasyon tartışması: Statüden siyasi haklara
Occo Mahabad’ın Medlerden Günümüze Kürt Belleği Kitabı Çıktı
Musa Anter’den aşırı vergi talebi ve ajanlıkla suçlama belgeleri