Kürdistan Bölgesi, İran ile ticareti durdurdu

Kürdistan Bölgesi’nin İran ile ticareti durdurduğu bildirildi.

Haber Merkezi - Başmax Sınır Kapısı İlişkiler ve Ulaşım Müdürlüğü yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın kararı ile İran ile bütün sınır ticaretinin durdurulması kararı alındığı belirtildi.

Başmax Sınır Kapısı İlişkiler ve Ulaşım Müdür Yardımcısı İsmail Ali Axa K24’e yaptığı açıklamada, bugün saat 16.00’dan itibaren İran ile bütün ticari alışverişin durdurulduğunu söyledi.

İsmail Ali Axa konuşmasını şu şekilde sürdürdü,” Söz konusu karar ile Kürdistan Bölgesi’nin İran ile olan bütün sınır kapılarında ticari alışveriş durdurulacak. İlk olarak Kürdistan Bölgesi ile İran arasında turistlerin gidiş- gelişleri durdurulmuştu.”

İran ile ticari alışverişin durdurulması kararı, İran Parlamento Sözcüsü yaptığı açıklamada İran’da 12 kişinin coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği 47 kişinin de virüse yakalandığını söyledikten sonra alınmıştı. 

 

Kurdistan Haberleri

Liderler, Ezidi Kürtlerinin Çile Havine Bayramı’nı kutladı
Kifah Mahmud: ABD'nin çekilme sürecine açıklık getirdi
Bibîranîna Sirra Cangoriyên Êzdîxanê û bi Taybetî Şengalê
Irak ordusunda alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı
ABD, Erbil’deki Patriot sistemlerini çekiyor