Kürdistan Bölgesi, İran ile ticareti durdurdu

Kürdistan Bölgesi’nin İran ile ticareti durdurduğu bildirildi.

Haber Merkezi - Başmax Sınır Kapısı İlişkiler ve Ulaşım Müdürlüğü yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın kararı ile İran ile bütün sınır ticaretinin durdurulması kararı alındığı belirtildi.

Başmax Sınır Kapısı İlişkiler ve Ulaşım Müdür Yardımcısı İsmail Ali Axa K24’e yaptığı açıklamada, bugün saat 16.00’dan itibaren İran ile bütün ticari alışverişin durdurulduğunu söyledi.

İsmail Ali Axa konuşmasını şu şekilde sürdürdü,” Söz konusu karar ile Kürdistan Bölgesi’nin İran ile olan bütün sınır kapılarında ticari alışveriş durdurulacak. İlk olarak Kürdistan Bölgesi ile İran arasında turistlerin gidiş- gelişleri durdurulmuştu.”

İran ile ticari alışverişin durdurulması kararı, İran Parlamento Sözcüsü yaptığı açıklamada İran’da 12 kişinin coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği 47 kişinin de virüse yakalandığını söyledikten sonra alınmıştı. 

 

Kurdistan Haberleri

Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor
Şengal’de 18 yeni toplu mezar açılmaya hazırlanıyor
Kürd Siyasetçi Lütfi Baksi’nin Gözaltına Alınmasını Kınıyoruz