Kürdistan Bölgesi 4 stratejik baraj projesinin inşa startı verildi

.

Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talebanî, Kürdistan’da 4 büyük stratejik baraj projesi için POWERCHINA şirketi ile bir anlaşma imzaladı.

Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatıyla Kürdistan Bölgesi’nde 4 stratejik büyük baraj projesinin başlanacağını duyurdu. 

Bu kapsamda Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talebanî, Kürdistan’da 4 büyük stratejik baraj projesi için POWERCHINA şirketi ile bir anlaşma imzaladı.  

Kürdistan Bölgesi’nde yapılması planlanan barajların isimleri ve yapılacağı bölgeler şöyle: Pişder bölgesinde Delge Barajı, Süleymaniye’de Xêwete Barajı, Erbil’de Mendawe Barajı, Duhok’ta Bakirman Barajı.

Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talebanî, yapılacak bu barajlar sayesinde toplanacak su ile kuraklığa karşı tedbir alınması amacıyla inşa edileceğini kaydetti.  

Kürdistan Bölgesi hükümeti’nin 4 baraj projesinin inşası için anlaştığı POWERCHINA Şirkeri merkezi Pekin’de bulunan bir Çin firması.

 

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik: Kürtçe Seçmeli Dersi, Kürtçe'nin Öğrenilmesi, Resmi Dil Olması ve Ana Dilde Eğitim Yolunda Bir Basamağa Dönüştü
Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'