Kiev yakınlarında Rusya'nın işgalini takip eden Ukraynalı gazeteci Maks Levin ölü bulundu

.

Levin, 13 Mart'tan bu yana kayıptı.

2014'ten bu yana Rusya'nın önce Kırım'daki, 2022 itibariyle de Ukrayna genelindeki işgalini takip eden Ukraynalı gazeteci Maks Levin, Kiev yakınlarında ölü bulundu.

13 Mart'tan bu yana kendisinden haber alınamayan 41 yaşındaki Ukraynalı fotoğrafçı Maks Levin'in Kiev kentinde cansız bedenine ulaşıldı.

Ukrayna basınında yer alan bilgilere göre, kendisinden 3 haftadır haber alınamayan fotoğrafçının Aleksey Chernişev isimli arkadaşıyla birlikte 13 Mart tarihinde fotoğraf çekimleri için Rusya saldırılarının olduğu Kiev yakınlarında bulunan Guta Mezhigorskaya köyüne gittiği ve o günden sonra kendisine bir daha ulaşılamadığı bildirildi. Arkadaşı Aleksey Chernişev’den ise hâlâ haber alınamadı.

Ukrayna Başsavcılığı, fotoğrafçının ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Mart ayında kendisiyle irtibatın kaybolduğu Maks Levin’in cansız bedeni, Guta Mezhigorskaya yakınlarında bulundu. Silahsız olan ve Rus askerleri tarafından açılan 2 el ateşle öldürülen fotoğrafçı cinayetine ilişkin tüm belgeler, savaş suçlularının yargılanması için toplanıyor” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik: Kürtçe Seçmeli Dersi, Kürtçe'nin Öğrenilmesi, Resmi Dil Olması ve Ana Dilde Eğitim Yolunda Bir Basamağa Dönüştü
Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'