KDP ve YNK’den parlamento ve kabine için yeni adım

KDP ve YNK, Eylül’de Kürdistan Parlamentosunu yeniden açma ve yeni kabine çalışmalarını sürdürme konusunda anlaştı.

Kürdistan Bölgesi’nin iki ana partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), perşembe günü yaptıkları görüşmede Kürdistan Parlamentosunun eylülde yeniden faaliyete geçirilmesi ve yeni kabine çalışmalarının sürdürülmesi konusunda anlaştı.

İki partinin yayımladığı ortak açıklamaya göre, müzakere heyetleri Erbil’de YNK’nin siyasi büro merkezinde bir araya geldi. Görüşmede, üzerinde mutabık kalınan programların uygulanması için atılan adımlar değerlendirildi ve yönetişimin bir sonraki aşamasına hazırlanmak amacıyla iş birliğini güçlendirecek adımlar ele alındı.

Bölgedeki mevcut siyasi atmosfer ve gelişmelerin önemine vurgu yapan KDP ve YNK, Kürdistan halkına verilen taahhütlerin yerine getirilmesinin ve altıncı parlamento seçimlerinin sonuçlarında yansımasını bulan Kürdistan Bölgesi’nin yasal ve siyasi statüsünün korunmasının öncelikli olduğunu belirtti.

Amerika Haberleri

28 maddelik 'gizli Ukrayna barış planı' hakkında neler biliniyor?
İlham Ahmed: Ademi Merkeziyetçilikte Büyük Bir Israr Var
Arjen Ari mezarı başında anıldı
Kerkük’teki devlet petrol şirketinde Kürtler üst düzey görevlerden dışlanıyor
Amerikalılar Trump'ın 'otoriter eğilimlerine karşı' sokağa çıktı