Kazımi'den bakanlar kurulu kararı: Süresiz askıya aldı!

.

 Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, başkent Bağdat'taki mevcut durum nedeniyle Irak Bakanlar Kurulu'nun tüm oturumlarını süresiz olarak askıya aldığını duyurdu.

Başbakan Kazimi, Bağdat’taki Yeşil Bölge’de durumun kontrolden çıkması ve sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından tüm kabine toplantılarının süresiz olarak askıya alındığını açıkladı.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın siyasetten çekildiğini açıklaması, Yeşil Bölge’deki Irak Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binalarının göstericiler tarafından basılması ve Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Başbakan Kazımi bu kararı duyurdu.

Göstericileri Yeşil Bölge’den çekilmeye çağıran Kazimi, Sadr’dan taraftarlarına Yeşil Bölge ve hükümet binalarının çevresinden çekilmeleri için çağrı yapmasını isteyen Kazimi, Sadr’ın daha önce devlet kurumlarını korumada kararlı olduğunu ifade etti.

Kurdistan Haberleri

Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'
Başkan Barzani, ENKS heyetiyle görüştü: Kürt Birliği Vurgusu