İstismar Olayları Para Karşılığında Kapatılıyor!

Ağrı'da çocuk istismarı soruşturmasında polislerin aileye "bu tür durumların çok yaşandığını ve para karşılığında olayların kapatıldığını" söyledi.

Ağrı'da çocuk istismarı soruşturmasında polislerin aileye "bu tür durumların çok yaşandığını ve para karşılığında olayların kapatıldığını" söyledi. İfadeler, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün tutanağında yer aldı.

Ağrı’da 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan şüpheli 20 gündür aranıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün tutanağına göre polis aileye “Patnos’ta bu tür durumların çok yaşandığını ve para karşılığında olayların kapatıldığını” söyledi.


Gazete Fersude’den Hayri Tunç’un haberine göre, Ağrı’nın Patnos ilçesinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Y. Alan adlı kişi yaklaşık 20 gündür yakalanamıyor.

Cinsel istismar olayının polise yansıması sonrası ise polisin olayın üzerinde ciddi şekilde durmadığı ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün olay ile ilgili tuttuğu tutanakta şu ifadeler yer aldı:

“Emniyete defalarca bildirdiklerini emniyette çalışan personellerin Patnos’ta bu tür durumların çok yaşandığı ve para karşılığında olayların kapatıldığını ifade ettiklerini, bunların da raporda belirtilmesini istediklerini ifade edilmiştir.”

Mahallede yaşayanlar ise zanlının ailesinin AK Parti üyesi olduğu için AK Parti ilçe başkanı ve mahalle muhtarının olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti.

Zanlının yakalanıp cezalandırılması için çalışmalar yapıldığını söyleyen HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, “Failin bulunması ve cezalandırılması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Aynı zamanda kadın cinayetlerinin ve cinsel istismarın giderek arttığını bunun iktidarın politikalarıyla doğrudan ilgili olduğunu sorumlularında iktidar olduğunu, olayı takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

SPOR Haberleri

Amedstore arbane ve mızıka ekibinin gösterisi ile açıldı
WhatsApp, Zoom’a rakip oluyor
Bursa'da AmedSpor'a yönelik ırkçı saldırı
Fenerbahçe dün imza attığı Kürt futbolcu ile anlaşmasını 24 saatte feshetti
Amedspor taraftarı Esenler Erokspor maçına alınmıyor