İsrail heyeti, esir takası için Mısır’da!

.

İsrail Güvelik Heyeti, Mısır arabuluculuğu ile Filistin ve İsrail arasındaki ateşkesin devamı, geliştirilmesi ve karşılıklı mahkum takası konuları olmak üzere Gazze ile ilgili bir dizi konuyu müzakere edecek.

İsrail devlet televizyonu, Milli Güvenlik Kurulu’nun, Mısır istihbaratının ısrarı üzerine Kahire'ye bir heyet gönderme kararı aldığını duyurdu.

İsrail Milli Güvenlik Konseyi’nin görevlendirdiği heyette, konseyden iki üye ile Ordu ve istihbarat Teşkilatı Mossad’dan iki temsilci yer alıyor.

Heyet, sükûneti sağlayacak ve Hamas’ın tünelleri onarmasına geçit vermeksizin Gazze’nin yeniden inşasına zemin hazırlayacak bir plan geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca heyet, Mısır arabuluculuğuyla, Hamas ile mahkûm takası için pazarlık yapacak.

Kurdistan Haberleri

Bağdat Valisi: Kürdistan Bölgesi’nin başarılı tecrübesinden faydalanmak istiyoruz
Hemin Hewrami: ABD'nin Kürdistan Bölgesi'ne mesajı stratejik ortaklıktır
AP Raporu: Türkiye fırsat penceresini kaçırıyor
"Sur’un geleceği ortak akılla inşa edilmelidir"
Mazlum Abdi Avrupa Turuna Çıkıyor