HDP'li vekil Kaçmaz: Gözaltına almak için gelip havaya ateş açtılar

.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın yayınladığı görüntülere göre, Başkale'de K.A. adlı kişiyi gözaltına almak için evini basan askerler, otomatik tüfeklerle havaya ateş açtı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde bir kişiyi gözaltına alan askerlerin baskın sırasında otomatik silahlarla havaya ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı.  

Görüntüleri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz Twitter hesabından yayınladı. 

Kaçmaz'ın verdiği bilgiye göre operasyon görüntülerinin adresi Van'ın Başkale ilçesi Xaşkan Mahallesi’ne bağlı Sersul mezrası.

Gözaltına alınan kişinin K.A. olduğunu belirten Hüseyin Kaçmaz "Askerler havaya dakikalarca ateş açtı, duruma itiraz eden kadınları da darp etmiş. Görüntülerde bu kadar silah sıkmayı gerektiren tek bir emare var mı?" diye sordu. 

Kurdistan Haberleri

Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'
Başkan Barzani, ENKS heyetiyle görüştü: Kürt Birliği Vurgusu