Güney Kore'den Kürdistan'daki kamplara 300 bin dolar bağış

Güney Kore Cumhuriyeti, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteci kamplarında yaşayan göçmenlere kışlık ihtiyaçlarını karşılamaları için 300 bin dolar bağışta bulundu.

Güney Kore'nin Erbil Başkonsolosu Choi Kwang-Jin, Kürdistan Bölgesi Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi Müdürü Hoşeng Muhammed ile Erbil’de bir araya geldi.
Choi Kwang-Jin, görüşmede, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteci ve göçmen kamplarına insani ihtiyaçlar, canlı tasarruf desteği ve kışa hazırlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım edeceklerini duyurdu.

Koreli diplomat, Kore Cumhuriyeti Hükümeti'nin şimdiye kadar Irak'taki uluslararası kuruluşlar aracılığıyla 8 milyon ABD dolar bağışladıklarını hatırlatarak, Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi  aracılığı ile Kürdistan’daki göçzedelere doğrudan 300 bin ABD doları bağış yapmaya karar verdiğini kaydetti.

Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi Müdürü Hoshang Mohammad, Güney Kore Cumhuriyeti tarafından sağlanan yardımlar için teşekkür ederek, Kore konsolosluğunun Erbil’de  göztermiş oldukları işbirliği ve oynadıkları rolün çok değerli olduğuna dikkat çekti.

 

Kurdistan Haberleri

Kürtçe albüm çıkaran Fransız şarkıcı Fourniau: Ben Kürtlerin aynasıyım
PWK: Diyarbakir Cumhuriyet Başsavciliği, Kürdistan Bayraklarinin partimize geri verilmesine karar verdi
Mansur Barzani: Başkan Barzani'nin talimatıyla mağdurlar için ne gerekiyorsa yapacağız
Başbakan ​​Barzani, Senatör Tammy Duckworth ile görüştü
ABD’nin Irak’ı Terk Etmesi Durumunda Kürdistan’ın Ödeyeceği Bedel!