Fuad Hüseyin: Hol Kampı'ndakiler Musul'a tahliye edildi

.

 Fas'ta düzenlenen Uluslararası Koalisyon toplantına katılan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Rojava bölgesinde Hol Kampı’ndan bulunan yaklaşık 500 Iraklı ailenin Musul’daki Ceda Kampı’na tahliye edildiğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Hüseyin’in, Fas’ın Marakeş kentinde 76 devlet ve uluslararası kurumun katılımıyla düzenlenen, ABD öncülüğündeki terör örgütü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonunun bakanlar toplantısına katıldığı belirtildi.

Fuad Hüseyin, terör örgütü IŞİD'le mücadelede Irak’a destek sunan tarflara şükranlarını sunarak, “NATO elçisine güvenlik güçlerinin yeteneklerini geliştirme, eğitim ve danışmanlık konusundaki çabaları için teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Hol Kampı'ndaki Iraklılar Musul'a tahliye edildi!

Bakan Hüseyin, IŞİD'le mücadelede verilen kayıpların başarıya ulaşmaya olanak sağladığını söyleyerek, Hol Kampı’nda yaşayan ailelerin insani durumlarının çözülmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca Hüseyin açıklamasında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mülteci kamplarına sızmasının, aşırılıkçılık fikrini yaymasının ve yeniden örgütlenmesinin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının devamında ise Hol Kampı’nda bulunan Iraklıların geri getirilmesinde gerekli işlemlerin yapılması için hazır olduklarını belirten Hüseyin, “Hol Kampı’nda bulunan çoğu kadın ve çocuktan oluşan yaklaşık 500 Iraklı aile, Musl’daki Ceda Kmapı’na getirildi" dedi.

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik: Kürtçe Seçmeli Dersi, Kürtçe'nin Öğrenilmesi, Resmi Dil Olması ve Ana Dilde Eğitim Yolunda Bir Basamağa Dönüştü
Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'