Erdoğan-Endersson-Stoltenberg arasında PKK görüşmesi!

.

 İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçlerine dair tartışmalar sürerken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Tarafların yaptığı görüşmede İsveç’in NATO üyelik talebinin ele alındığı belirtilirken, Erdoğan’ın görüşmede, İsveç’in PKK ile mücadele gibi konularda adım atması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, İsveç’in PKK’ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini belirterek, bu noktada İsveç’ten Türkiye’nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini vurguladı.

PKK'ye karşı somut adım atın mesajı!

Erdoğan açıklamasında, silah ambargosu ve savunma sanayii sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamalarının kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınırdışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayarak, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı görüşme sonrası yaptığı açıklamada Stoltenberg'e İsveç ve Finlandiya’nın PKK’ye karşı somut ve samimi adımlar atması, savunma sanayii ihracatında Türkiye’ye yönelik ambargo ve benzeri kısıtlamaları kaldırmayı ve ileride bunlara başvurmayacaklarını taahhüt etmesi gerektiğini vurguladı.

Kurdistan Haberleri

Şam-DSG Anlaşması Kapsamında 232 Savaşçı Serbest Bırakıldı
ABD’den İran’ın güneyine yeni hava saldırıları: Hürmüz yakınlarında çatışma iddiası
Rojhılatlı Kürt gruplar: ABD, İran saldırılarının bir kısmını engelledi
Enfal celladı Acac’tan kan donduran itiraflar: Cesetleri köpekler yiyordu
Diyarbakır’da minibüste bulutlar ve komplo teorileri!