DSÖ: Yoksul ülkelerde yaşayan insanlar daha ilk doz aşılarını olmadı

.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ağustos ayında refah ülkelerinden, yoksul ülkelerde yaşayan insanlar daha ilk doz aşılarını beklerken, aşı tazeleme kampanyalarını yapmamalarını istemişti. DSÖ Acil Yardımlar Koordinatörü Mike Ryan, ABD gibi ülkelerin aşı tazelemeye başladığını hatırlatarak, bu durumu “başka insanlar suda boğulurken, can yeleği olan insanlara, ek yelek verilmesi” olarak tanımlayarak eleştirmişti.

AB aşıların yeteceği görüşünde

AB aşı tazeleme konusunda DSÖ’den farklı görüşte. AB’nin İç Pazardan Sorumlu Temsilcisi Thierry Breton AB’nin olası aşı tazeleme kampanyaları için 300-500 milyon doz aşıya ihtiyaç duyduğunu, bu rakamın AB’de bir ay içinde üretildiğini vurguladı. AB temsilcisi, AB ve ABD’nin birlikte ayda 500-600 milyon doz aşı ürettiğini ve AB’nin yüzlerce milyon doz aşıyı ihtiyacı olan ülkelere gönderdiğini belirtti.

Fransa aşı tazelemeye başladı

Aşı tazeleme kampanyaları birçok ülkede vaka sayılarının hızla artması ve Delta varyantının yayılmasıyla yeniden gündeme geldi. Fransa 1 Eylül Çarşamba’dan itibaren 80 yaşın üzerindekiler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve kanser ya da diyabet hastalarının yeniden aşılanmasına başladı. Önümüzdeki günlerde bu kampanyanın 65 yaş üzerini ve obezite gibi rahatsızığı olan vatandaşları da kapsaması planlanıyor.

ORTADOĞU Haberleri

ABD'den 'Irak' açıklaması: Hava saldırısı düzenlemedik
The Intercept: 16 ülke 'bölgesel bir savaşın' ortasında
Amed Şehir Tiyatrosu Mart ayı programı
Serbest Ferhan Sindi: İran'ın Irak'taki manipülasyon "başarısı" (!
Faik Bulut: Arap ulusal devrimcilerinin eğitim ocağı: Beyrut Amerikan Üniversitesi