Donald Trump, ABD genelinde 'acil durum' ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede 41 kişiyi öldüren yeni tip korona virüsü nedeniyle "ulusal acil durum" ilan etti. Trump, virüsle mücadele amacıyla 50 milyar dolara kadar acil durum fonunun erişime açılacağını da söyledi.

Haber Merkezi - ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de etkisini artıran Kovid-19 salgınına ilişkin Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin aldığı erken önlemler nedeniyle virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiklerini savunan Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına da işaret etti.

ABD Başkanı Trump, “Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar çok önemli 2 büyük kelime.” ifadesini kullanarak, 50 milyar dolara kadar acil durum fonunun erişime açılacağını kaydetti.

ABD genelinde son güncellemelere göre korona virüs taşıyan vaka sayısının 1700’ü geçtiği, ölü sayısının ise 41’e ulaştığı bildirilmişti.

AA

 

ORTADOĞU Haberleri

Trump: İran'da müzakere edecek bir lider kalmadı
Fransa: İran siyasi yolunu değiştirmeli
Müctebe Hamaney’den ilk açıklama
Afrinli ailelerin dönüşü başladı: 'Evlerimiz talan edilmiş her şeyi almışlar'
'ABD ile İsrail, İran'daki uranyum için özel kuvvet göndermeyi değerlendiriyor'