Diyarbakır’da vaka sayısı artıyor

Türkiye’de coronavirüs nedeniyle can kaybı 92’ye yükselirken Diyarbakır’da Covid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısı artıyor.

Haber Merkezi - Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Diyarbakır’da coronavirüs (Covid-19) şüphesiyle hastaneye yatırılanların sayısı artıyor. Kent genelinde şu ana kadar 10 kişinin testi pozitif çıktı. Hastanelerde Kovid-19 şüphesiyle tedavi gören hasta sayısının ise 92 olduğu öğrenildi. Hastaların çoğunun orta yaşlarda olan kişilerinden oluştuğu bildirildi.

 Kocaköy ilçesinde ikamet eden ve Covid-19 şüphesiyle evinde karantinaya alınan bir yurttaşın testi ise pozitif çıktığı öğrenildi. Evinde karantinada olan hastanın hastaneye sevk edilmesi bekleniliyor.

 Kentte, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde testi pozitif çıkan 49 yaşındaki bir yurttaş ile geçen günlerde Ergani Devlet Hastanesi’nde Covid-19 şüphesiyle tedavi gören bir yurttaş yaşamını yitirmişti.

 

ORTADOĞU Haberleri

Bağımlı ama itaatkâr değil: Suriye’nin yeni yönetimi ile Türkiye’nin huzursuz ittifakı
İran’da anlaşma karşıtları Arakçi ve Kalibaf’ı hedef aldı
İran sokaklarında militarizm ve sanat görüntüleri yan yana
Rusya: Ermenistan seçimlerine Batı müdahale etti
Körfez'de yine çatışma: Kuveyt ve Bahreyn'den İran'a kınama