Diyarbakır Cezaevi, Erdoğan’ın ziyareti öncesi bir günde boşaltıldı

.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kültür merkezi olacak” dediği Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Erdoğan’ın ziyareti öncesi bir günde boşaltıldı. 270 tutuklu ve 170 personel, diğer cezaevlerine sevk edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Ekim’de Diyarbakır’a gidecek. MA’nın haberine göre, Erdoğan ziyareti öncesi Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi bir günde boşaltıldı. 270 tutuklu ve 170 personel, kentteki diğer cezaevlerine sevk edildi.

Erdoğan, 9 Temmuz 2021’de katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır Cezaevine dair, “Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muamele ile anılan Diyarbakır Cezaevi’ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak söz konusu cezaevinde ağır işkencelere maruz kalanlar, cezaevinin müzeye dönüştürülmesini istiyor.

Kurdistan Haberleri

Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'
Başkan Barzani, ENKS heyetiyle görüştü: Kürt Birliği Vurgusu